Senyors i pagesos de remença de Celrà a partir del fons de Sant Pere de Galligans (segles XII-XV)

El Dr. en història per la Universitat de Girona Elvis Mallorquí, ha impartit la conferència "Senyors i pagesos de remença de Celrà a partir del fons de Sant Pere de Galligans (segles XII-XV)"

Tot seguit s'ha inaugurat a la plaça de l'Església de Celrà el panell informatiu de reconeixement de la rellevància històrica del fet que a Celrà va tenir lloc la primera reunió del Sindicat Remença, el dia 13 d'octubre de 1448.  
Actes organitzats per L'Ajuntament de Celrà amb la col·laboració del Taller d'Història de Celrà.
 
Més informació:
  • Arxiu municipal de Girona i el llibre del Sindicat Remença de 1448.
  • El llibre del sindicat remença de 1448 (arxiu municipal de Girona, Ajuntament de Girona)  (El juny de 2013 el Comitè Internacional del Programa Memòria del Món reunit a Gwangju (República de Corea) va acordar inscriure el Llibre del Sindicat Remença de 1448 al Registre Memòria del Món de la UNESCO. Ha estat el primer document català inclòs en el registre. El Registre Memory of the World (MOW) és un programa promogut per la UNESCO destinat a la protecció, la preservació, l’accés i la difusió del patrimoni documental. El seu objectiu és promoure i preservar de l’amnèsia col·lectiva els documents capitals per a entendre l'evolució de la humanitat)