Presentació del llibre "Biografies celranenques" escrit per Lluís Camps i Sagué

20/05/2017

La Junta de Govern del Taller d'Història de Celrà ha presentat el llibre "Biografies celranenques" escrit per Lluís Camps i Sagué, el divendres 26 de maig de 2017, a l'Ateneu de Celrà.

La Junta de Govern del Taller d'Història de Celrà ha presentat el llibre  "Biografies celranenques" escrit per Lluís Camps i Sagué, el divendres 26 de maig de 2017, a l'Ateneu de Celrà.

L'acte fou presentat per Francesc Prat i Figueras.

Enguany, després d'anys de no fer-ho,el Taller d'Història de Celrà us presenta una nova publicació, la setena, en que tornem a tractar una part de la petita història del nostre municipi.

L'autor, Lluís Camps i Sagué, que ja havia aprofundit anteriorment en altres temes locals, com van ésser: Educació i ensenyament a Celrà i Els castells i masos de Celrà.

Aquesta vegada, l'objecte del treball és totalment inèdit, és el recull i l'estudi de biografes de celranencs i celranenques que s'han distingit en diferents camps de la societat com són la sanitat, l'ensenyament, la política, la professió, ...

Hi ha personatges biografiats que, per l'època que van viure, són del tot desconeguts per una gran part de la població, i això fa que aquest treball encara sigui més valuós. D'altres, els més propers en el temps, tot i haver-los pogut conèixer en vida, el recull dels seus trets vitals farà més difícil el seu oblit per la fràgil memòria col·lectiva.

Com en les anteriors publicacions, el seu autor ha fet una acurada investigació en arxius i biblioteques, presentant-nos un treball meticulós i precís.

Des del Taller d'Història de Celrà, doncs, felicitem el nostre company Lluís per la feina feta, alhora que l'animem a continuar amb les seves investigacions històriques.