2022

CONFERÈNCIA

Celeranus i Palocroto, 1.100 anys d’història

A càrrec de Lluís Camps i Sagué

La conferència organitzada pel Taller d'Història de Celrà el 23 de setembre de 2022, s'ha portat a terme a la sala polivalent de l'Ateneu de Celrà, en commemoració dels 1.100 anys d'història coneguda del poble de Celrà. A propòsit del primer document que es disposa a l'actualitat i que parla de Celeranus i Palocroto (els noms en llatí de Celrà i Palagret) de l'any 992.

Lluis Camps i Sagué, secretari i membre de la Junta del Taller d'Història de Celrà ha escrit diversos llibres sobre història local de Celrà i coautor d'altres publicacions relacionades amb la història de Celrà.  

El video és una reproducció íntegra de la conferència, en la que en Lluís Camps fa una repassada als 1100 anys de la història de Celrà. 

"Els castells de Palagret (Celrà) i Juià dues fortaleses medievals entre el Ter i les Gavarres"

A càrrec de Ferran Codina Falgàs, arqueòleg. 

Conferència realitzada el 26 de maig de 2022 a l'Ateneu de Celrà. 

Hi ha hagut molta concurrència a la conferència "Els castells de Palagret (Celrà) i Juià dues fortaleses medievals entre el Ter i les Gavarres" impartida per l'arqueòleg gironí Ferran Codina Falgàs.

S'ha omplert la sala polivalent de l'Ateneu de Celrà, per copsar les darreres novetats. 

El Castell de Palagret (Celrà) i el castell de Juià han estat objecte, els darrers anys, d‘intensos treballs arqueològics i de consolidació. Tots dos presenten cronologies similars (s. X-XV) i formaven part d’una xarxa de fortaleses que permetien el control territorial de l’antic camí d’Empúries.