2023

PRESENTACIÓ DEL LLIBRE "CELRÀ DESAPAREGUT"

El 14 d'abril de 2023 s'ha presentat el llibre "CELRÀ DESAPAREGUT", autoria del Taller d'Història de Celrà a l'Ateneu de Celrà.

L'acte ha estat presentat davant una setentena de persones per la presidenta de l'entitat, Montse Morales. En nom de l'editorial Efadós ha intervingut en Jaume Alcàzar i en nom de l'associació en Lluís Camps, el qual ha presentat el contingut del llibre i ha comentat en pels i senyals algunes de les fotografies publicades. 

El públic assistent ha pogut fet un tast visual de l'obra exposada i els que els ha interessat l'han pogut adquirir.

El llibre ja està a la venda a les llibreries. 

Es pot fer una visualització de la presentació als següents enllaços:

El llibre "CELRÀ DESAPAREGUT", recull més de 170 fotografies de carrers, indrets, oficis i persones de temps passats de Celrà. Des dels primers anys del segle XX i fins a les seves darreres dècades, aquestes imatges ens ajuden a constatar la gran transformació que ha sofert el poble, tant en l'àmbit urbanístic, com social, laboral, paisatgístic i religiós. Gràcies a l'arxiu fotogràfic de l'entitat i de particulars que ens han deixat fotografies, hem pogut aplegar i publicar aquestes velles imatges.

CONFERÈNCIA

Històries del Celrà d'abans (IV)

a càrrec de l'Artemi Rossell i Ferrer

realitzada el divendres, 10 de març de 2023 a les 9 del vespre a l'Ateneu de Celrà i organitzada pel Taller d'Història de Celrà


L'Artemi Rossell, és membre de la Junta del Taller d'Història de Celrà, ha escrit diversos llibres sobre història local de Celrà i coautor d'altres publicacions relacionades amb la història de Celrà.  

Davant el públic habitual l'Artemi va anar desgranant petites històries del poble de Celrà, fins ara desconegudes, mercès a la feina d'investigar la història local perdurarà aquesta informació.

Podreu escoltar i visualitzar la conferència en aquest enllaç: